2021 m. gegužės 31 d., pirmadienis



Gimnazijos biblioteka kviečia:



Vasara jau čia pat. Gimnazijos biblioteka įsitraukė į visoje Lietuvoje vykstantį skaitymo iššūkį. Norime Jus visus: mokinius, mokytojus, bendruomenės narius pakviesti prisijungti ir dalyvauti šiame vasaros skaitymo nuotykyje, juk „Knyga - vasaros desertas!“.

Rašytojas Tomas Dirgėla, šio iššūkio ambasadorius, tvirtina, kad kiekvienas, perskaitęs bent vieną knygą, kaip pagrindą garantuotai gauna fantazijos ir žodyną, o moksleivius jis kviečia įsitikinti, kad skaityti galima ir dėl malonumo. „Mokykloje ilgą laiką vasara ir knyga man atrodė visiškai nesuderinami dalykai – juk atostogos, kaip čia dabar skaitysi! Bet sykį supratęs, kad skaitymas teikia didžiulį malonumą ir skaityti galima dėl jo, ne tik dėl paraginimo iš šono, knyga man tapo nepamainomas vasaros atostogų desertas šalia ledų ir braškių“, – sako Tomas Dirgėla.

Dalyvauti skaitymo iššūkyje paprasta: galima kreiptis į savo biblioteką, kad jos darbuotojai užregistruotų jus kaip iššūkio dalyvį arba registruotis savarankiškai svetainėje. http://vasarasuknyga.lt/

Užduotys:

• Perskaityk detektyvinę knygą;

• Perskaityk knygą, kurios pavadinimą sudaro ne mažiau kaip 4 žodžiai;

• Perskaityk literatūrine premija apdovanotą knygą;

• Perskaityk praėjusiame tūkstantmetyje išleistą knygą;

• Perskaityk linksmą knygą;

O knygas vasaros skaitymui kviečiame išsirinkti mūsų gimnazijos bibliotekoje. 

Čia gausu gerų ir įdomių knygų. 

Šiais metais skaitymo iššūkį remia ir stiprina būrys prizų steigėjų. Net 14 vertingų prizų iššūkį įveikusiems dalyviams įsteigė pagrindinis rėmėjas išmaniųjų technologijų bendrovė „Xiaomi“. Jos atstovė įmonė „ALSO Lietuva“ teigia, kad išmaniosios technologijos lengvina mūsų buitį ir padeda sutaupyti nemažai laiko: „Manome, kad tas laikas gali būti praleistas prasmingai – skaitant ir taip plečiant pasaulėžiūrą. Tad kviečiame kiekvieną iš Jūsų priimti skaitymo iššūkį ir įrodyti, kad sutaupytas laikas gali būti praleistas įdomiai ir naudingai.“

Viso iššūkio metu „Vasara su knyga“ Facebook ir Instagram paskyrose vyks įvairių konkursų, kuriuose taip pat bus galima laimėti prizų.

Organizatoriai: Apskričių viešųjų bibliotekų asociacija, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija, LR kultūros ministerija.

Pagrindinis akcijos rėmėjas – „Xiaomi“, pagrindinis informacinis rėmėjas – LRT.