2013 m. sausio 7 d., pirmadienis

Mūsų biblioteka pakviesta į "Knygų Kalėdos" šventę Prezidentūroje



Lapkričio 29 d., ketviratadienį, 28-iems Anykščių Jono Biliūno gimnazijos pradinių klasių mokiniams šv. Kalėdos prasidėjo Lietuvos Respublikos Prezidentūroje.  Šie, skaitantys knygas bei gerai besimokantys, vaikai buvo pakviesti dalyvauti Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotoje “Knygų Kalėdos”  akcijos atidarymo šventėje bei  pirmosios Kalėdų eglutės įžiebimo ceremonijoje.
Daugelis vaikų pirmą kartą įžengė į Prezidentūros Baltąją salę, kur “Knygų Kalėdų” renginyje dalyvavo daugelis žymių Lietuvos žmonių.  Kai renginio vedėjas A. Rožickas pristatė  šią akciją, kurios metu nupirktos ir padovanotos knygos pasieks mokyklų bibliotekas, kilo plojimų banga. Juk salėje dalyvavo apie 100 vaikų iš Anykščių, Utenos, Radviliškio raj., Kauno raj., Vilniaus raj. ir Vilniaus aklųjų bei silnaregių centro, kurie mėgsta skaityti knygas ir tikisi, jog šios akcijos metu mokyklų bibliotekose jie galės rasti naujų, įdomių, vertingų knygų. Po Gustavo klausimo: “kokia darbartinės Lietuvos prezidentės pavardė?” salėje kilo didžiulis ir vientisas vaikų atsakymas Dalia Grybauskaitė. Taip, vaikai į baltąją salę pakvietė savo šalies Prezidentę. Prezidentė kartu su Gustavu vedė nedidelę viktoriną apie Lietuvos istoriją, kurioje gražiai atsakymus žėrė mūsų gimnazijos mokinys D. Juozaponis.
                Savo santykį su knyga pasakojo olimpinis čempionas V. Alekna, paminėjęs, jog kiekvienos kelionės metu, jo krepšyje visada galima rasti knygą. Alpinistas V. Vitkauskas, pasakodamas apie trispalvę, kurioje išsiuvinėtos visos aukščiausios žemynų viršukalnės, sakė, jog svarbiausia kiekvieną dieną įkopti į savo kalną. O tai padaryti mums gali padėti knygos. Vaikų knygų rašytojas ir dailininkas K. Kasparavičius minėjo, jog jau yra parašęs ir iliustravęs arti 50-ties knygų ir dar niekada su knyga nebuvo susipykęs. O dainininkė Jurga Šeduikytė ir  režisierius bei muzikantas V. Bareikis pristatė kūrybinių dirbtuvių metu vaikų sukurtą pasaką. Abu kūrėjai  visus pradžiugino savo nauja daina ir, kaip minėjo Jurga, tekstus savo muzikai ji irgi randa knygose. Šventę puošė trupės “Liūdni slibinai” smagūs pasirodymai, mergaičių choras “Liepaitės” sklaidė kalėdinę nuotaiką savo atliekama muzika.
                “Knygų Kalėdų” akcija šiais metais nukreipta papildyti naujomis, aktualiomis knygomis mokyklų bibliotekas. Mokyklų bibliotekos yra parengusios sąrašus, kokių knygų joms labiausiai trūksta. Juos galite rasti knygyne “Pegasas” Anykščiuose arba mokyklų interneto svetainėse. Bet kuriame Lietuvos “Vagos”, “Pegasas” ir “Knygų namai” knygyne galite nupirkti reikiamą knygą ir palikti ją knygyne, nurodę kokiai mokyklos bibliotekai ją dovanojate, knyga bus pristatyta į bet kurį Lietuvos kampelį. Prezidentė kviečia  visus prisidėti prie šios akcijos.
                Į šią nuostabią Kalėdinę šventę biliūniečiai buvo pakviesti už gimnazijos bibliotekos vykdytas skaitymo skatinimo iniciatyvas. O šios bibliotekos vedėja Renata Miškinienė tapo akcijos “Knygų Kalėdos” koordinatore Anykščių rajone.