2015 m. gruodžio 18 d., penktadienis



„Ei, nebūtina, kai tau liūdna, šypsotis!“ 
B. Mar  - pokalbis bibliotekoje apie svarbius dalykus

Gruodžio 9 dieną bibliotekoje svečiavosi aktorė, režisierė, choreografė, rašytoja, poetė, kultūros veikėja Birutė Mar. Nedidelėje auditorijoje kalbėjomės apie Metų knygos rinkimuose dalyvaujančią, gražią gyvenimo istoriją pateikiančią B. Mar knygą "Gėlininkė". Tai knyga apie savitą ir unikalų mažą miestelį, kuriame gyvena nuostabūs žmonės: gėlininkė Lėja, vežiojanti po miestelį gėles dvynukų vežimėlyje, sūrininką ir kaimyną Adulį, kepėją Duoniuką, laiškanešį Vėjelį, grybų ekpertę ponią Leokadiją, poetą Klausutį, 
keliautoją bei muzikantą Amadėjų. Tai istorija apie kiekvieno mūsų galimybę pasikeisti ir mylėti vieniems kitus. Ši knyga parašyta vaikams, bet...,kaip ir kiekviena prasminga vaikiška knyga, ši knyga ypač tinkama skaityti jauniems, keliantiems gyvenimo klausimus, žmonėms.Birutė Mar jaunimui papasakojo savo gyvenimo istoriją, kurioje, kaip ir daugeliui mūsų buvo baimių, nusivylimų, nesėkmių. Gyvas žodis gali daug nuveikti.

Neseniai abiturientai gimnazijoje žiūrėjo Birutės Mar režisuotą bei vaidinamą mono spektaklį „Poetė".„Poetė“- tai spektaklis apie ryškiausios praėjusio amžiaus lietuvių poetės S.Nėries likimą, jau virtusį universaliu XX a. menininko tragiškos lemties mitu.